Landen over de hele wereld zijn uniek in elk aspect. De verschillen in geloof, normen, bevolkingsgroepen en locatie zijn enkele van de verschillen die elk land heeft. Sommige landen hebben hun eigen manier om te laten zien dat ze uniek zijn ten opzichte van andere landen en etniciteit. Bekijk de interessante feiten van Marokko en sta versteld van hoe dit land zijn uniekheid laat zien.

Marokko is een van de Noord-Afrikaanse landen. Het wordt ook Al-Maghreb genoemd. De hoofdstad van Marokko is Rabat, met een geschatte bevolking van 32,6 miljoen. Het koninkrijk heeft een landoppervlak van 710.850 vierkante kilometer of een oppervlakte van 274.461 vierkante mijl. De belangrijkste talen zijn Arabisch, Berbers, Frans en Spaans. Aangezien het koninkrijk in de buurt van Spanje ligt, spreken de meeste lokale bewoners in het noorden Spaans. De levensverwachting van Marokkanen is 75 jaar voor mannen en 80 jaar voor vrouwen. De munteenheid van het land is Dirham en de leider van het land is koning Mohammed VI. Hij werd een monarch in het jaar 1999 na zijn overleden vader koning Hassan II.

Hier zijn enkele andere feiten over het Koninkrijk Marokko:

 • De grootste exporteur van sardines en fosfaat ter wereld.
 • Hun nationale dier is de Barbarijse leeuw.
 • Wit is de kleur van rouw in het Koninkrijk Marokko.
 • De zevende grootste moskee ter wereld, gebouwd door meer dan 30.000 arbeiders, is hier te vinden.
 • Marokko ligt heel dicht bij Europa en werd geschat op 8 mijl ervan verwijderd.
 • Volgens de traditie is het de lever en niet het hart die in hun land als het symbool van de liefde wordt beschouwd.
 • Het nationale gerecht van Marokko is Seksou (couscous), een combinatie van rijk vlees en groentestoofpot.
 • Jebel Toubkal is het hoogste punt en het laagste punt is Sebkha Tah.
 • De populairste sport van het land is voetbal, dat veel door mannen wordt gespeeld.
 • Casablanca is de grootste stad en is een belangrijke industriestad van het land.
 • Het wordt als veilig beschouwd om naar Marokko te reizen.
 • Het was het eerste land dat de Verenigde Staten erkenden als een natie.
 • Thee is de populairste drank in Marokko en wordt in het zuiden van het land plaatselijk Whiskey Berber genoemd.
 • In Marokko is het respectloos om met je linkerhand te eten of te begroeten.

Al deze feiten laten zien hoe Marokko zich als land heeft ontwikkeld. Het is de belangrijkste taak van de koning om zijn land goed te besturen. Daarom blijft het land onder zijn leiding groeien en zich ontwikkelen om aan de behoeften van zijn landgenoten te voldoen.

Etikettering in Marokko

Elk land heeft verschillende tradities en culturen die ze al generaties lang volgen en in elke cultuur wordt etiquette in acht genomen. Dit zijn de volgende etiquettes van de Marokkanen die bij elke gelegenheid worden nageleefd:

Gebaren en groeten

Marokkanen begroeten van nature met een handdruk en een wang-tot-wang-kus, maar dit gebeurt vaak tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Bij een begroeting tussen een man en een vrouw, als de vrouw begroet wil worden, moet ze eerst haar hand uitstrekken en zo niet, dan moet de man zijn hoofd uit waardering buigen.

Kleding

Marokkanen worden beschouwd als een conservatief en religieus land. Vrouwen moeten bedekt zijn van de pols tot de enkel, terwijl mannen bedekt moeten zijn van de schouder tot onder de knie om seksuele intimidatie te voorkomen.

Sociale evenementen en bijeenkomsten

Bij sociale evenementen en bijeenkomsten moet u, als u bent uitgenodigd, met uw partner meegaan, met name uw vrouw of man, en moet u uw schoenen uitdoen voordat u naar binnen gaat, die dan bij de deur worden achtergelaten. Als blijk van gastvrijheid bieden ze ook groene thee met munt aan iedereen die langskomt, die vaak wordt bereid in het bijzijn van de gasten.

Zodra hun diner is bereid, wordt u gevraagd plaats te nemen op een vloermat rond een ronde tafel die kniehoog is met een gewoon gerecht in het midden. Een traditionele handwasbak kan naar de tafel worden gedragen voordat de maaltijd wordt geserveerd. Terwijl het water wordt gegoten, houdt u uw handen erover en droogt u ze af met de meegeleverde doek. Als de gastheer begint te eten, mag jij ook eten.

Het is een traditie dat bij het eten de rechterhand moet worden gebruikt en als je linkshandig bent, probeer dan met je rechterhand te eten, maar het zal geen probleem zijn als je linkshandig bent. Verwacht ook dat wanneer je klaar bent met eten, er veel ander voedsel aan je zal worden gepresenteerd, omdat het een teken en een daad is van vrijgevigheid jegens hun bezoekers.

Dat zijn enkele van de culturen en tradities die Marokko kent. Door dergelijke etiquette te observeren, zal het laten zien dat je een fatsoenlijke persoonlijkheid hebt. Marokkanen hebben een andere manier van doen dan ze al generaties lang doen. Gedrag tonen van beleefd zijn tegen alle mensen met wie je contact hebt gehad, is een teken dat je een op etiquette gericht persoon bent.

Kledingvoorschriften – Wat te dragen in Marokko

Voor mensen die van plan zijn naar Marokko te reizen, is het goed dat ze zijn uitgerust met kennis van de kledingvoorschriften in het land. Ze kunnen immers niet verwachten dat de klederdracht in dit land hetzelfde is als in hun eigen land. Dus om ervoor te zorgen dat ze een geweldige ervaring in het land hebben, kan het helpen om te begrijpen wat de Marokkanen dragen, omdat het een positieve indruk op hen kan maken. Bekijk deze ideale paklijst voor Marokko als je je zorgen maakt over wat je in Marokko moet dragen.

Marokko heeft altijd bekend gestaan als een conservatief land, aangezien het grootste deel van de bevolking daar moslim is. Daarom is het voor een toerist of gasten altijd noodzakelijk om bescheiden kleding te dragen. De kleding en accessoires die worden gedragen, mogen niet zoveel aandacht trekken en mogen het lichaam ook niet overdreven onthullen. Het mag dus de dijen of zelfs de borst niet blootleggen. Het hebben van een romantische interactie tussen Marokkaanse mannen en vrouwen is immers zeer ongebruikelijk vóór het huwelijk.

Ook de Marokkanen zijn niet per se dol op het dragen van merkkleding. Ze zijn niet zo materialistisch. In plaats van luxe kleding te kopen, besteden ze hun geld aan de gemeenschap. Dus toeristen of gasten moeten het dragen van hoogwaardige producten, accessoires en elektronica beperken, tenzij ze er echt mee willen pronken, wat zeker een slechte indruk zou achterlaten op de lokale bevolking van het land.

Met het feit dat toeristen hun lichaam volledig bedekt moeten hebben terwijl ze in Marokko zijn, is het voor hen het beste om het land niet te bezoeken in de zomer, wanneer het weer 46° of zelfs hoger kan worden, tenzij ze ook uit een land met een warme temperatuur. Aan de andere kant zouden toeristen die van plan zijn een paar weken of langer te blijven, moeten overwegen om traditionele Marokkaanse kleding te kopen.

De traditionele kleding in het land wordt “djellaba” genoemd. Het is een los en lang kledingstuk met capuchon en volle mouwen. Het wordt ook geleverd met een capuchon genaamd “qob” die de drager helpt beschermen tegen koude klimaten, vallende sneeuw en de directe hitte van de zon. Het wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen in Marokko. Het enige verschil is dat de Djellaba van mannen vaak wordt geleverd met een neutrale kleur en eenvoudiger is in vergelijking met de Djellaba van vrouwen, die wordt geleverd in felle kleuren, patronen, steken en kralen.

Om speciale gelegenheden te vieren, dragen mannen ook “tarboosh” of “fez”, wat een rode muts is, terwijl vrouwen “kaftans” dragen die versierd zijn met ornamenten. Wat hun schoeisel betreft, dragen ze nu zachte leren pantoffels zonder hakken, de “belgha”. Er zijn echter ook momenten waarop vrouwen sandalen met hoge hakken dragen, die vaak worden geleverd met gouden of zilveren klatergoud.

Taal

De Marokkaanse taal heeft drie variaties, die afhangen van de plaats waar je bent, namelijk Tarifit, Tashelhit en Darija. Ze worden beschouwd als een eerste dialect, maar zodra een kind zijn vierde jaar bereikt, wordt Arabisch onderwezen. Bezoek dit bericht voor meer informatie over de talen die ze in Marokko spreken.

 

Teile das: